Les NostreS RecepteS

Pa de Sant Jordi

Que ens fa falta?

tot de proximitat i ecològic, si es possible

Per a la massa de formatge:
  • 500 g de farina de força i 500 de fluixa
  • 400 g de formatge curat ratllat
  • 12 g de sal
  • 600 g d'aigua
  • 50 g de llevat
  • 10 g de massa mare
Per a la massa de sobrassada:
  • 500 g de farina de  força I 500 de fluixa
  • 15 g de sal
  • 480 g d'aigua
  • 50 g de llevat
  • 10 g de massa mare
  • 400 g de sobrassada ben bona
Per a la massa de nous:
  • 500g de farina de força i 500 de fluixa
  • 15 g de sal
  • 550 g d'aigua
  • 50 g de llevat
  • 10 g de massa mare
  • 40 g de mantega
  • 300 g de nous picades

Com ho fem?

  1. Peseu tots els ingredients.
  2. Amasseu  per separat les tres masses. Deixeu-les reposar uns 30 min amb un drap tapat al damunt.
  3. Estireu les masses  i talleu-ne 5 tires grogues i 4 de vermelles.
  4. Estireu la massa de nous ben fina i al mig poseu-hi les tires formant la senyera.
  5.  Emboliqueu-ho amb la massa de nous.
  6. Deixeu-ho fermentar de nou que dobli el volum i poseu-ho a coure a 200 graus uns 30 minuts aprox.
  7. molt bon profit!!

Us volem compartir les Receptes del Niu Nou,
pans, estofats, amanides, cremes, dolços,...
Bona cuina!!

si ens voleu demanar alguna recepta, la compartirem aqui!


Pèsols negres amb bolets, P.X. i foie

Que necessitem?

Ingredients (per a 4 persones):
400 g de pèsols negres
una cullerada de bicarbonat
1 ceba amb un clau
1 manat d'herbes per brou
dues cebes de figueres picadetes
1 pebrot verd i un de vermell fet a dauets
2 pastanagues picadetesdetes
2 alls picats
Sal
1 copeta de vi de panses
200 g de fredolics o altre
200 g. de camagrocs o altre
oli
Oli aromatitzat amb bolets
Uns dauets de foie extra d'ànec

Com ho fem?

El dia abans es posen en remull els pèsols amb força aigua i amb una cullerada de bicarbonat. L'endemà es posen a bullir els pèsols amb aigua durant 2 hores, amb la ceba, les herbes, i una mica de sal (fins que els pèsols siguin tous).
Fem un sofregit, dins una cassola de doble fons o bé de terrissa, amb la ceba, la pastanaga i el pebrots, quan estigui transparent i posem els bolets, deixem fer una mica i afegim l'all i la copeta de vi de panses, deixem evaporar. Ara i afegim els pèsols escorreguts, donem una remenadeta i deixem un parell de minutets, tot havent rectificat de sal.

Presentaciò:

Emplatem un parell de llosadetes per plat i posem un rajolinet d-oli verge cru aromatitzat amb bolets i sis o set dauets de foie, i...



...BON PROFIT!!!


NIUNOU
Tots els drets reservats 2021
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!