RECEPTES

 Cada Dimarts compartirem una Recepta del Niu Nou, 
pans, estofats, amanides, cremes, dolços,... 
Bona cuina!!

Bica amb massa mare i ghee caldes d'Estrac

3 de març del 2019

Un pa de pessic, fet amb la massa mare del pa i un toc ayurveda amb el ghee, que us encantarà.

Què hem de comprar?
Ingredients, tots ecològics i de proximitat.

400 gr de ghee Caldes d'Estrac a temperatura ambient.

400 gr de panela

500 gr de la nostre massa mare del pa. *

230 gr. d'ou

200 gr de farina fluixa ( de fer pastisseria)passada pel sedàs.

16 gr de llevat en pols

espècies: canyella gengibre, anís vert...

Anís dolç

Com ho fem?

Escalfem el forn a 180 graus.

Batem  el  ghee Caldes d'Estrac (a temperatura ambient) amb la panela, podem fer-ho amb les baretes d'el turmix, o amb la thermomix o amb la kitchenaid.

Seguidament i posem la massa mare, batem bé.

Seguim remenant i anem incorporant els ous, d'un amb un.

Ara afegim la farina i el llevat, incorporem suament.

Aboquem la massa dins una safata de forn, forrada amb paper.

Aplanem bé la massa.

Posem per sobre, canyella, anís vert....

Enfornem a 180 graus uns 30 minuts aproximadament.

Ara hi tirem un bon raig d'anís dolç per sobre i posem 2 minuts més al forn.

Clavem una agulla, per saber si ja esta ben fet.

Espolsem una mica més de canyella i diexem refredar.

Com ho emplatem:

Tallem un tall de bica, posem d'amunt el plat escollit, espolsem una mica de canyella i decorem amb una flor.


Moreus o faves boijes amb  corrioles

28 de setembre del 2018

Avui un llegum diferent. El Pep de Cal Pauet diu que és la carn vegetal del Berguedà.


Què hem de comprar?
Ingredients, tots ecològics i de proximitat.
Aigua la que calgui.
500 gr. de moreus o faves boijes de Cal Pauet, triats i rentats
500 gr. de corrioles o altre bolet del temps, triats i rentats
100 gr. d'avellanes torrades i pelades.
1 ceba
1 pastanaga
3 claus
oli d'oliva
sal
julivert arrissat.


Com ho fem?
Posem els moreus a estovar amb aigua durant unes 16 hores aproximadament-
L´endemà els rentem i els posem a coure amb una ceba i 3 o 4 claus clavats, una pastanaga i sal.
Els deixem coure uns 45minuts aproximadament, si ho fem amb una olla pressió només ens caldrà uns 5 minuts. Un cop cuits, els escorrem. Trinxem en un pot la ceba i la pastanaga, juntament i una mica de suc de la cocció, traiem els claus, afegim als moreus escorreguts. En una paella fem els bolets, corrioles, moixerons, o altre bolets de temporada,reservem.Posem oli en una cassoleta, i aboquem els moreus, seguidament els bolets, i la picada d'avellanes, si ho volem més claret podem posar-hi més suc de la cocció del gra.Rectifiquem de sal, deixem fer xup-xup 4 o 5 minuts i emplatem.

Com ho emplatem:

Posem en un plat fondo, un parell de cullerades de moreus i decorem segons inspiració, posant julivert arrissat i si tenim alguna flor....

Crema de ceps

2018-09-11

Ara que hi han tants bolets al bosc, farem una cremeta ben bona i ben fàcil de preparar!!!