Creps de crema ginestada, licor de roses i gelat de gingebre




Avui cuina per a llaminers!!!


Que hem de comprar?

Ingredients, tots ecològics i de proximitat.

Per les cresps: 2 ous, 200 cc de llet in fusionada amb canyella,125 g de farina, 30g mantega, un pessic de sal , una cullerada de sucre i una de moscatell, uns pètals de rosa fresca comestible.

Per la crema ginestada necessitem llet d'ametlles: 300 g d'ametlles crues, 1 l. d'aigua.

Per el gelat de gingebre:una arrel de gingebre, ¾ de litre de llet, 6 rovell d'ou ,150 g de sucre.

Pel licor de roses: 2 l. d'alcohol de 90 graus, 1 l. de xarop ( bullim 500 gr. d'aigua i 500g se sucre un minut), una mica d'aigua de flor de taronger, 50 g de pètals de rosa, 20 g. de canyella, 2 g. de clavell.

Com ho fem?

Les creps:

Ho batem tot ben finet.

Cal una bona paella, untada amb mantega mitjançant un pinzell, aboquem una mica de massa,  suaument, que cobreixi just el fons de la paella. Aixecar-la del foc mentre es deixa anar una cullerada de la pasta, s'estén bé tot giravoltant-la. Les fem ben rossetes i les reservem en un plat.

La crema ginestada:

Començem per la llet d'ametlles:

trinxem les ametlles amb l'aigua i deixem reposar tota la nit. L'endemà colem bé i el líquid,  es la llet d'ametlles. Amb aquesta llet farem una crema, que degut al seu color groc del safrà, és diu crema ginestada, com el color de les flors de la ginesta.

Separem una miqueta de llet i l'altre la posem al foc, afegim 200 g de sucre i una mica d'aigua de roses. En la llet separada i dissolem 50 g. de midó d'arròs. Incorporem a la que tenim al foc i remenem, afegim una mica de safrà fet pols,al vostre gust; tornem a remenar fins que bulli, i tirem unes miques de panses de Corint i retirem del foc.

El gelat de gingebre:

In fusionem una arrel de gingebre en ¾ de litre de llet. Batem 6 rovell d'ou amb 150 g de sucre, incorporem la llet in fusionada i escalfem a 90 graus, incorporem 375 g de crema de llet i remenem bé, posem dins d'una geladora i turbinem.

El licor de roses:

Posem tots els ingredients, menys el xarop i l'aigua de taronger, en un pot de vidre que tapi hermètic a macerar durant 24 h mínim.Filtrem afegim el xarop i l'aigua de flor de taronger, barregem. Deixem reposar unes 24 hores en un lloc fresc i fosc, podem rebaixar alcohol afegint aigua.

Com ho emplatem:

Amb la crema ginestada farcim els creps calents i espolsem amb sucre i canyella en pols. Posem d'amunt el gelat de gingebre. Decorem amb els pètals de rosa.

Acompanyem amb una copeta de licor de roses.