Moreus o faves boiges amb corrioles
Avui un llegum diferent. El Pep de Cal Pauet diu que és la carn vegetal del Berguedà.
Ingredients, tots ecològics i de proximitat.
Aigua la que calgui.
500 gr. de moreus o faves boijes de Cal Pauet, triats i rentats
500 gr. de corrioles o altre bolet del temps, triats i rentats
100 gr. d'avellanes torrades i pelades.
1 ceba
1 pastanaga
3 claus
oli d'oliva
sal
julivert arrissat.
Com ho fem?
Posem els moreus a estovar amb aigua durant unes 16 hores aproximadament-
L´endemà els rentem i els posem a coure amb una ceba i 3 o 4 claus clavats, una pastanaga i sal.
Els
deixem coure uns 45minuts aproximadament, si ho fem amb una olla
pressió només ens caldrà uns 5 minuts. Un cop cuits, els escorrem.
Trinxem en un pot la ceba i la pastanaga, juntament i una mica de suc de
la cocció, traiem els claus, afegim als moreus escorreguts. En una
paella fem els bolets, corrioles, moixerons, o altre bolets de
temporada,reservem.Posem oli en una cassoleta, i aboquem els moreus,
seguidament els bolets, i la picada d'avellanes, si ho volem més claret
podem posar-hi més suc de la cocció del gra.Rectifiquem de sal, deixem
fer xup-xup 4 o 5 minuts i emplatem.
Com ho emplatem:
Posem en un plat fondo, un parell de cullerades de moreus i decorem segons inspiració, posant julivert arrissat i si tenim alguna flor....