cigrons amb llet d'ametlles
que necessitem?
1.5 kg de cigrons
que necessitem?
- 1kg de cebes
1 kg de pastanagues
Llaurer, clau i herbes fresques de temporada(julivert, alfàbrega, marduix i ciboulette.també gingebre.
1 kg de carbassons
Bledes al gust
1.5 litre de la nostre llet d'ametlles
com ho fem ?
Per a la llet d'ametlles: el dia abans de fer la recepta, posem en una batedora: 300 g d'ametlles amb un litre d'aigua i una punta de sal. Trinxem ben bé i deixem reposar 14 h.Llavors colem i el suc que obtenim, es la nostre llet d'ametlles. Reservem.
Courem els cigrons, després de tenir-los en remull 24 h.
A la que comença el primer bull, tirem l'aigua i els rentem. Tornem a posar a l'olla, omplim d'aigua bona, llaurer i clau picat ben fi. Courem 25 minuts, a poc a a poc. Llavors parem el foc i deixem reposar unes 10 h.
Ara fem un sofregit amb les cebes, les pastanagues, el carbassó i les fulles de bledes.
Afegim els cigrons, ara també la llet d'ametlles i les herbes aromàtiques fresques.
Rectifiquem de sal i deixem fer una mica la xup- xup!!
com emplatem ?
agafem un parell de llossades de cigrons, els posem en un plat fondo, tirem: herbes aromàtiques i
flors.