Que cuinem avui???

2021-07-13

Conill rostit a la cassola de fang

Que necessitem:

bon producte de proximitat, Km0, Slow Food, del costat de casa, de km0

Aquest conill tant preciós ens el ha portat la nostre carnicera Patry

1 conill

Sal

Pebre negre molt

4 grans d'all

2 Cebes mitjanes

1 pebrot vermell

1 pastanaga

2 tomàquets madurs

Un tronc de canyela

Una copeta de vi ranci

Una copeta de conyac

Llard o oli d'oliva verge extra

Brou del que tinguem, carn o verdures...

Un farcellet d'herbes: orenga, farigola, romaní, llaurer...

Julivert picat

Reducciò de vi

Com ho fem:

1.Tallem el conill a trossets o bé, li podem demanar a la nostre carnissera que ens ho fagi 2.El salem i l'empebrem.

3.En una cassola de terrissa, sofregim una mica el conill a foc ràpid amb oli d'oliva.

4. Baixem el foc al mínim i afegim el farcellet d'herbes, la ceba tallada petita, els alls pelats, els tomàquets tallats sense pell, la canyella, el pebrot i la pastanaga

5.Tapem la cassola i deixem coure a foc molt lent, procurant que no s'enganxi.

6.Quan la verdura, sigui una mica cuita i tirarem el vi ranci i el conyac, flamejem tot . 7.Tapem la cassola i la deixem reduir tot l'alcohol.

8 Sacsejem tot plegat, afegim el brou i deixem fer xup-xup un 12 m a foc ben suau

Com ho emplatem:

Triem un plat ben maco, fem una linea amb les verduretes i a sobre repartim 3 trossets de conill, decorem amb una mica de julivert picat i la reducciò de vi.

BON PROFIT!!!