Crema de ceps

Ara que hi han tants bolets al bosc, farem una cremeta ben bona i ben fàcil de preparar!!!


Què hem de comprar?

Ingredients per a 4 persones:tots ecològics i de proximitat

200 gr. de ceps ben nets

200 g de llet

50 gr de farina de blat de moro.

50 gr. de nata

Unes fulles de julivert ben tendre, al gust

40 gr. de formatge tendre

Sal i  pebre al vostre gust.

Ingredients per emplatar la crema:

200 g més de llet, per fer escuma al moment

Pols de ceps, una mica

Oli d'oliva, un raig amb biberó

Pètals de flors ( no tractades amb químics)


Com ho fem?

Piquem els ceps a daus petits.

Posem dins una olleta amb el brou, la llet, la sal i la farina

Posem d'amunt del foc, ben suau, i anem remenant, uns 15 minuts

Afegim la nata, el julivert i el formatge, remenem un parell de minuts més

Ara ho triturem tot, tastet i deixem al punt  de sal


Com emplatem la nostre crema?

Posem en un plat fondo la crema.

Fem escuma amb la llet que hem reservat.

Posem aquesta escuma al d'amunt.

Empolsem amb el cep en pols, per sobre.

Posem un fil d'oli d'oliva.

Decorem amb els pètals de flor.

Trucs?

Podem fer servir un batedor o robot de cuina.

Podem decorar amb una mica de ceps saltats.

També podem utilitzar un altre tipus de bolet ( ou de reig, llenegues...)

BON PROFIT!!!

.