Les NostreS RecepteS

Pa de Sant Jordi

Que ens fa falta?

tot de proximitat i ecològic, si es possible

Per a la massa de formatge:
  • 500 g de farina de força i 500 de fluixa
  • 400 g de formatge curat ratllat
  • 12 g de sal
  • 600 g d'aigua
  • 50 g de llevat
  • 10 g de massa mare
Per a la massa de sobrassada:
  • 500 g de farina de  força I 500 de fluixa
  • 15 g de sal
  • 480 g d'aigua
  • 50 g de llevat
  • 10 g de massa mare
  • 400 g de sobrassada ben bona
Per a la massa de nous:
  • 500g de farina de força i 500 de fluixa
  • 15 g de sal
  • 550 g d'aigua
  • 50 g de llevat
  • 10 g de massa mare
  • 40 g de mantega
  • 300 g de nous picades

Com ho fem?

  1. Peseu tots els ingredients.
  2. Amasseu  per separat les tres masses. Deixeu-les reposar uns 30 min amb un drap tapat al damunt.
  3. Estireu les masses  i talleu-ne 5 tires grogues i 4 de vermelles.
  4. Estireu la massa de nous ben fina i al mig poseu-hi les tires formant la senyera.
  5.  Emboliqueu-ho amb la massa de nous.
  6. Deixeu-ho fermentar de nou que dobli el volum i poseu-ho a coure a 200 graus uns 30 minuts aprox.
  7. molt bon profit!!

Escudella de Blat de moro escaïrat

Que necessitem?

  • Ingredients (per a 4 persones):
  • 650 gr  de blat de moro escairat
  • 300 gr de mongetes blanques
  • 1 troç de pernil salat de 100 gr.aprox
  • 300 gr de morro de porc salat
  • 300 gr d'orella de porc salada
  • 300 gr de costella de porc salada
  • 2 cua de porc salada
  • 1 os d'espinada salat
  • 1 peu de porc salat
  • 1 col tallada a brunoise
  • Ingredients per a fer pilota
  • 300 gr de carn picada, de porc
  • 1 ou, pa de pagès sensa crosta, 1 all,julivert, canyella, sal i pebre
  • Farina

Com ho fem?

EL DIA ABANS:
Posem en remull a estovar el blat de moro en una olla unes 24 h
Posem les mongetes en remull en un cassò
Posem tota la carn de porc, també el pernil i l'os de pernil,  dins una cassola amb aigua, per dessalar'la i estovar'la.

Després de 15 h aprox esbandim bé el blat de moro, varies vegades, per treura totes les pells i que ens quedi ben net!

Esbandim la carn, i la netejem ben bé!

EL DIA QUE FEM L'ESCUDELLA

Dins una olla ben grossa, posem a coure la carn,el blat de moro i les mongetes, cobrint'los amb aigua abundant, uns 8 litres...,amb el foc ben baix, durant unes 4 hores, aprox, però ho anirem vigilant, que faci xup-xup, molt suau. Mentrestant farem la pilota. En un bol, posem la carn picada, el pa i els ous. Salpebrem, posem l'all finament picat, unes fulles de julivert picades, remenem tot ben bé.

Separem la carn, per tallar'la a trossos i treura els ossos. 

 Ara fem la pilota, l'enfarinem una mica i la posem dins l'olla de l'escudella, afegim la col trinxada. 

Seguim couent a foc ben baix, un 30 minuts aproximadament. Afegim la carn, tallada i desossada.

 L'escudella va quedant d'un color blanc. La deixem reposar una estona. 

Servim calenta, però no massa!!! i a gaudir d'una escudella que reflexa la terra, el bosc,  la muntanya....

que ens explica com és el Berguedà i la seva gent!!

Bon profit!!!



Us volem compartir les Receptes del Niu Nou,
pans, estofats, amanides, cremes, dolços,...
Bona cuina!!

si ens voleu demanar alguna recepta, la compartirem aqui!


Pèsols negres amb bolets, P.X. i foie

Que necessitem?

Ingredients (per a 4 persones):
400 g de pèsols negres
una cullerada de bicarbonat
1 ceba amb un clau
1 manat d'herbes per brou
dues cebes de figueres picadetes
1 pebrot verd i un de vermell fet a dauets
2 pastanagues picadetesdetes
2 alls picats
Sal
1 copeta de vi de panses
200 g de fredolics o altre
200 g. de camagrocs o altre
oli
Oli aromatitzat amb bolets
Uns dauets de foie extra d'ànec

Com ho fem?

El dia abans es posen en remull els pèsols amb força aigua i amb una cullerada de bicarbonat. L'endemà es posen a bullir els pèsols amb aigua durant 2 hores, amb la ceba, les herbes, i una mica de sal (fins que els pèsols siguin tous).
Fem un sofregit, dins una cassola de doble fons o bé de terrissa, amb la ceba, la pastanaga i el pebrots, quan estigui transparent i posem els bolets, deixem fer una mica i afegim l'all i la copeta de vi de panses, deixem evaporar. Ara i afegim els pèsols escorreguts, donem una remenadeta i deixem un parell de minutets, tot havent rectificat de sal.

Presentaciò:

Emplatem un parell de llosadetes per plat i posem un rajolinet d-oli verge cru aromatitzat amb bolets i sis o set dauets de foie, i...



...BON PROFIT!!!


NIUNOU
Tots els drets reservats 2021
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!