
Que cuinem avui???
Conill rostit a la cassola de fang

Que necessitem:
bon producte de proximitat, Km0, Slow Food, del costat de casa, de km0
Aquest conill tant preciós ens el ha portat la nostre carnicera Patry
1 conill
Sal
Pebre negre molt
4 grans d'all
2 Cebes mitjanes
1 pebrot vermell
1 pastanaga
2 tomàquets madurs
Un tronc de canyela
Una copeta de vi ranci
Una copeta de conyac
Llard o oli d'oliva verge extra
Brou del que tinguem, carn o verdures...
Un farcellet d'herbes: orenga, farigola, romaní, llaurer...
Julivert picat
Reducciò de vi
Com ho fem:
1.Tallem el conill a trossets o bé, li podem demanar a la nostre carnissera que ens ho fagi 2.El salem i l'empebrem.
3.En una cassola de terrissa, sofregim una mica el conill a foc ràpid amb oli d'oliva.
4. Baixem el foc al mínim i afegim el farcellet d'herbes, la ceba tallada petita, els alls pelats, els tomàquets tallats sense pell, la canyella, el pebrot i la pastanaga
5.Tapem la cassola i deixem coure a foc molt lent, procurant que no s'enganxi.
6.Quan la verdura, sigui una mica cuita i tirarem el vi ranci i el conyac, flamejem tot . 7.Tapem la cassola i la deixem reduir tot l'alcohol.
8 Sacsejem tot plegat, afegim el brou i deixem fer xup-xup un 12 m a foc ben suau
Com ho emplatem:
Triem un plat ben maco, fem una linea amb les verduretes i a sobre repartim 3 trossets de conill, decorem amb una mica de julivert picat i la reducciò de vi.
BON PROFIT!!!