Crema de ceps
Ara que hi han tants bolets al bosc, farem una cremeta ben bona i ben fàcil de preparar!!!
Què hem de comprar?
Ingredients per a 4 persones:tots ecològics i de proximitat
200 gr. de ceps ben nets
200 g de llet
50 gr de farina de blat de moro.
50 gr. de nata
Unes fulles de julivert ben tendre, al gust
40 gr. de formatge tendre
Sal i pebre al vostre gust.
Ingredients per emplatar la crema:
200 g més de llet, per fer escuma al moment
Pols de ceps, una mica
Oli d'oliva, un raig amb biberó
Pètals de flors ( no tractades amb químics)
Com ho fem?
Piquem els ceps a daus petits.
Posem dins una olleta amb el brou, la llet, la sal i la farina
Posem d'amunt del foc, ben suau, i anem remenant, uns 15 minuts
Afegim la nata, el julivert i el formatge, remenem un parell de minuts més
Ara ho triturem tot, tastet i deixem al punt de sal
Com emplatem la nostre crema?
Posem en un plat fondo la crema.
Fem escuma amb la llet que hem reservat.
Posem aquesta escuma al d'amunt.
Empolsem amb el cep en pols, per sobre.
Posem un fil d'oli d'oliva.
Decorem amb els pètals de flor.
Trucs?
Podem fer servir un batedor o robot de cuina.
Podem decorar amb una mica de ceps saltats.
També podem utilitzar un altre tipus de bolet ( ou de reig, llenegues...)
BON PROFIT!!!
.