Pa de Sant Jordí
2025-06-10
Que ens fa falta?tot de proximitat i ecològic, si es possible
- 500 g de farina de força i 500 de fluixa
- 400 g de formatge curat ratllat
- 12 g de sal
- 600 g d'aigua
- 50 g de llevat
- 10 g de massa mare
Per a la massa de sobrassada:
- 500 g de farina de força I 500 de fluixa
- 15 g de sal
- 480 g d'aigua
- 50 g de llevat
- 10 g de massa mare
- 400 g de sobrassada ben bona
Per a la massa de nous:
- 500g de farina de força i 500 de fluixa
- 15 g de sal
- 550 g d'aigua
- 50 g de llevat
- 10 g de massa mare
- 40 g de mantega
- 300 g de nous picades
Com ho fem?
Peseu tots els ingredients.
Amasseu per separat les tres masses. Deixeu-les reposar uns 30 min amb un drap tapat al damunt.
Estireu les masses i talleu-ne 5 tires grogues i 4 de vermelles.
Estireu la massa de nous ben fina i al mig poseu-hi les tires formant la senyera.
Emboliqueu-ho amb la massa de nous.
Deixeu-ho fermentar de nou que dobli el volum i poseu-ho a coure a 200 graus uns 30 minuts aprox.
molt bon profit!!